De Digitale Dermatoloog

Het verhaal achter Digitaledermatoloog.nl

Hebt u ook wel eens last van een vlekje op of uitslag van uw huid? Op het moment dat u besluit om dit aan uw dokter te laten zien, betekent dat behoorlijk wat geregel en wachttijd.

Hebt u ook wel eens gedacht toen u naar de dokter ging: was dit bezoek nou echt nodig? Kon dat niet makkelijker? Of: kan dat niet sneller? Dat dachten wij dus ook toen we in onze spreekkamers veel mensen zagen die we ook best digitaal zouden kunnen helpen! Daarom zijn wij Digitale Dermatoloog gestart: een bedrijf dat voorziet in online tools om mensen snel en betrouwbaar te informeren bij huidproblemen. Vanaf nu hebt u uw Dermatoloog altijd bij de hand op uw Smartphone!

De missie van de Digitale Dermatoloog is om de zorg voor mensen met huidproblemen makkelijker maken. Omdat huidaandoeningen zich aan de buitenkant van het lichaam laten zien, kunnen een hele hoop mensen geholpen worden zonder dat ze daadwerkelijk bij een arts langs hoeven. En dat is nu precies waar wij mee helpen! Dus geen wachtlijsten, geen reistijd, geen onderbreking van werk en geen onnodige bezoeken aan de dokter.

Dat klinkt u misschien nog nieuw in de oren. En dat is nu juist wat het zo bijzonder maakt! Het werkt als volgt: Wij bieden een website voor nieuwe digitale ontwikkelingen binnen het vakgebied van de dermatologie en hopen de huidzorg daardoor voor iedereen dichterbij te brengen. Op deze website bieden wij voor zowel patiënten als zorgverleners een  overzicht van bestaande apps, platforms en andere gadgets die men zelf kan gebruiken ( zie Tools), en houden we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen (zie Inspiratie).

Mocht u echter het antwoord op uw vraag niet vinden in een van de bestaande mogelijkheden, gebruik dan onze Digitale Dermatoloog Service: u stuurt een foto van uw huidaandoening via uw Smartphone naar de Digitale Dermatoloog. Hierop ontvangt u van uw huisarts en/ of dermatoloog een advies over de diagnose en behandeling. Uiteraard vindt alle communicatie plaats binnen een veilig systeem waarin uw privacy gewaarborgd is. En voor deze gratis service hoeft u niet eens de deur uit. Tenzij u de vraag stelt vanuit uw vakantie adres. Want dat is natuurlijk ook mogelijk! In de bergen, aan het strand, zolang er internet beschikbaar is zijn wij te bereiken!

Achter Digitale Dermatoloog schuilt een enthousiast team. Herm Martens is dermatoloog en heeft een zesde zintuig als het gaat om zorgvernieuwingen en klantgerichtheid espanolfarm.com. Céline Op den Kamp is huisarts en is een groot voorstander van zorg dichtbij de patiënt organiseren. Zij is er van overtuigd dat de huisarts hierin een belangrijke rol kan spelen.

Wij maken het mogelijk dat zorg voor huidproblemen vanaf nu snel en betrouwbaar via Smartphone te verkrijgen is!